Bra belysning kan rädda liv

Visste du att upp till 90 procent av alla intryck vi får för att kunna bedöma vår omgivning fångas upp genom ögat? När mörkret faller och riskerna blir större, kämpar ögat med att få kontroll över situationen.

belysning_1000x525

Vid arbete under otillräckliga ljusförhållanden är ögat den svaga länken. Rätt belysningslösningar skapar optimala ljusförhållanden även i de svåraste situationerna med mörker, dis och nederbörd.

Rätt uppsättning lampor på din person- eller lastbil hjälper dig att se vilka hot som lurar på vägarna när du är ute och kör. På samma sätt kan belysningen på din arbetsmaskin ge rätt förutsättningar att utan ansträngning kunna se när du gräver, lastar eller lossar – samtidigt som du behåller det övergripande seendet för att upptäcka personer som rör sig runt maskinen.

Ljuset är ditt skyddsombud

Att skapa bästa möjliga upplysta arbetsmiljö är ett sätt att förbättra arbetslivet – ju bättre du kan se det du jobbar med, desto säkrare jobbar du. Ljuset fungerar som ett skyddsombud för dig som tillbringar arbetspasset med att hantera din maskin.

EMS väljer Hellas belysningslösningar, både som standardutrustning och som tillbehör. Produkterna tillhandahålls av KGK som är Hellas generalagent i Sverige. Med modern teknik, utvecklad med Hellas kunnande om fordonsbelysning, klarar belysningen de allra tuffaste förhållanden. Optimal värmeavledning är en förutsättning för intensiv användning. Smart värmehantering ger en mycket lång livslängd i kombination med strålkastarnas korrosionsbeständighet, tack vare speciell ytbehandling eller hus av plast. Naturligtvis är belysningen godkänd enligt ECE R10 – den är elektromagnetiskt kompatibel med fordonets elektronik.

Varnings- och arbetsljus

Hella har ett brett sortiment av varningsljus och den nya serien varningsljus K-LED Rebelution har den minsta linsen en varningsfyr någonsin haft men uppnår ändå de bästa ljusvärdena och uppfyller ECE-R65. Hellas arbetsstrålkastare finns med en mängd olika ljusbilder, till exempel den unika ZeroGlare-optiken som ger ett bländningsfritt ljus då allt ljus riktas under horisontalplanet och det nya belysningssystemet SMART LIGHT som lanseras under fjärde kvartalet 2021.

Med RokLUME 280N SMART kan föraren anpassa ljuset specifikt till olika väder- eller körförhållanden. Sikten i dammiga, snöiga eller dimmiga förhållanden kan förbättras avsevärt genom att använda grönt eller gult ljus. Dessutom är den intelligenta arbetsbelysningen utrustad med en dimningsfunktion för att minska både egenbländning och bländning av andra förare. Färgtemperaturen går också att justera steglöst från varmvitt till kallvitt. Det kan förbättra sikten i många olika situationer.

Läs fler artiklar ur Grävscoopet här

Posted by | View Post | View Group